cursus & advies

<

Voor welke zaken kunt u nu bij ons terecht? U kunt bij ons zowel individueel als in groepsverband geholpen worden. Vandaar dat we het onderscheid maar gemaakt hebben van het geven van cursussen enerzijds (groepsverband) en het geven van advies anderzijds (individueel). Voor een uitgebreide lijst van mogelijkheden klik op de buttons aan de linkerkant. Als u deelneemt aan onze cursussen of individueel advies krijgt, accepteert u uiteraard onze huisregels.

Wie kan bij ons terecht?   Dat is eigenlijk iedereen. Van rashond tot vuilnisbakkie-kruising, van groot tot klein, van oud tot jong en van beginner tot gevorderde. Wij maken geen onderscheid, omdat we vinden dat het belang van de hond voorop staat. Wij geven onze cursussen op een dusdanige manier dat iedereen het kan volgen én halen. En natuurlijk passen we de stijl van onze cursussen aan op het niveau van de cursus en cursist. Het enige wat wij van alle cursisten vragen is motivatie: Je hebt de beslissing genomen om een levend wezen bij je te nemen, heb dan ook de motivatie om daadwerkelijk iets te leren! Of wil je ongeveer 10 tot 14 jaar een constant gevecht aangaan met je hond omdat hij niet mag trekken aan de lijn, niet mag grommen, niet mag weglopen, niet in je vingers mag bijten als je het eten klaarzet, niet luistert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . leuk he, een hond? 

Wat moet ik als cursist dan doen?   Zoals al aangegeven: we vragen van u motivatie om te werken aan u en uw hond. Als u op basis van slechts éénmaal per week trainen bij de hondenschool, denkt na 10 weken een Rex of Lassie in huis te hebben dan bent u bij ons aan het verkeerde adres. U zult thuis aan de slag moeten, iedere dag opnieuw. U krijgt van ons degelijke en deskundige begeleiding; ook voor thuis. Onze naslagwerken helpen u daarbij en als het dan toch niet helemaal lukt, zijn we voor u beschikbaar. Het voelt overigens niet aan als werk. Door onze methode is het vanaf het begin af aan leuk voor hond en baasje.

Gebuiken jullie ook de clickermethode? Ja. De clicker is een heel handig hulpmiddel bij het aanleren van gewenst gedrag. Een "clicker" is een plastic hulsje waarin een reepje metaal zit. Wanneer je met je duim op dit "reepje" drukt, klinkt er een metalen "click" (geluid). Bij clickertraining wordt aan de hond geleerd dat het geluid van de clicker betekent dat hij een beloning heeft verdiend. U maakt aan uw hond duidelijk welk gedrag u hem wilt leren, door te "clicken" precies op het moment dat de hond het door u gewenste gedrag vertoont. Omdat de hond geleerd heeft het geluid van de clicker te verbinden met een verdiende beloning, zal hij gedrag waarvoor u clickt steeds vaker gaan herhalen.

Ben ik verplicht om de clicker te gebruiken? Neen. U kunt het geluid van de clicker ook vervangen door het gebruik van een specifiek woordje als “yes”. De ervaring leert echter dat de hond beter reageert op het geluidje van de clicker dan op gesproken taal. Onze instructeurs begeleiden u overigens uitstekend bij het gebruik van de clicker of het gekozen woordje.

Ik ben niet zo’n groepsmens. Geven jullie ook privéles?  Ja. Mensen die om welke reden dan ook graag privé-les willen hebben kunnen die ook bij ons krijgen. Hoewel we van mening zijn dat het zowel voor de hond als voor de eigenaar beter is om in groepsverband te trainen, bieden we toch deze gelegenheid. Voor bijzonderheden zie het overzicht van de cursussen.

Weten jullie nou echt alles?    Nou neen. Bepaald niet. We zijn zo langzamerhand tot de stelling gekomen dat hoe meer we over honden weten, hoe meer we tot de ontdekking komen hoe weinig we weten. Ehhhh . . . kunt u het nog volgen?

Enfin, het fijne van een goed netwerk is dat je mensen met een gerust hart kunt verwijzen naar anderen die het wellicht wel zouden moeten weten. En dat doen we dan ook. We gaan op zeker en niet zomaar wat roepen. Vandaar dat we op de linkenpagina enkele interessante sites hebben gezet.

 KvK Leiden 28 11 49 79   2012 BASIC hondenschool