honduitlaten buitenland

Hondenliefhebbers hebben graag hun viervoeters bij zich. Ook in het buitenland. De regels in het buitenland zijn anders dan hier in Nederland, vandaar dat we op deze pagina van verschillende landen de regels hebben proberen samen te vatten: wat mag wel, wat mag niet, welke identiteitspapieren hebben ze nodig, welke vacinaties moeten ze hebben etc.etc.

We zijn blij dat we dit overzicht hebben, want zoveel is er niet bekend . We beseffen echter dat we niet volledig en compleet kunnen zijn. Informeer ons over mogelijke fouten of verbeteringen en we nemen het op in dit overzicht. Het is in elk geval aan te raden voordat u naar het betreffende land gaat, contact op te nemen met de betreffende instanties om zeker te zijn van de plaatselijke wet- en regelgeving. Ook uw dierenarts kan u informeren.

Europa algemeen:

De wetten voor vervoer van honden zijn voor alle EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Iedere hond die vanaf die datum de grens overgaat, heeft een geldig Europees hondenpaspoort nodig. Identificatie doormiddel van een chip is verplicht. Iedere hond moet tegen rabiës zijn ingeënt. De oude hervaccinatietermijn van één jaar is komen te vervallen. De vaccinatietermijn wordt bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin. Dit staat in de bijsluiter). De dierenarts moet in het hondenpaspoort expliciet de geldigheidsdatum vermelden! Staat niets vermeld, of is het vaccin slechts één jaar geldig, dan dient u het regulier vaccinatieschema te volgen. Als uw hond voor de eerste maal wordt ingeënt, of als uw hond opnieuw is ingeënt, mag u pas na 21 dagen de grens over. Voor meer kies Europa.

voor de landen:

Klik op de letter van het alfabet. Er verschijnt een nieuw scherm waarin u kunt zoeken naar het land van uw bestemming. Het scherm daarna sluiten en u bent weer hier terug


A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

:
 email plaatje info@basic-hondentraining.nl                                           iphone plaatje 0 6 - 1 5 3 8 4 1 6 9 :